Groen licht voor visie Singelpark

Nu de gemeenteraad afgelopen week heeft ingestemd met de visie op het Singelpark, staat het licht op groen voor de volgende fase. Samen met Stadslab Leiden gaat de gemeente nu aan de slag met de planning. Het is de bedoeling dat er in eerste instantie gewerkt gaat worden aan de infrastructuur rond het Singelpark. Daarbij hoort onder andere het verwijderen van de dam in het water van de Maresingel en de aanleg van een aantal bruggen, bijvoorbeeld over het water van de Haven tussen de Zijlpoort en het Ankerpark.

Ook voor de Lammermarkt wordt een plan gemaakt. Als de auto’s daar over een aantal jaren onder de grond zijn verdwenen, wordt het terrein rondom Molen de Valk zo groen mogelijk ingericht. Voor de inrichting van het Singelpark wordt dit voorjaar een internationale ontwerpwedstrijd uitgeschreven.

Cultuur Leiden Sport Singelpark


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×