Tijdens de eerste editie trok het Festival de Verleiding al ruim 300 deelnemers. (Archieffoto: Chris de Waard).

Verleidelijk festival beleeft tweede editie

Een enorm succes. Dat was de eerste editie van het Festival de Verleiding in 2010. En dus krijgt het een vervolg. Op 8 maart wordt in Nieuwe Energie de tweede editie gehouden en de aanmeldingen stromingen binnen sinds de inschrijving vandaag werd opengesteld. Logisch ook wel, want voor 149 euro biedt het festival opnieuw een overvol programma. Verdeeld over meer dan 60 programma-onderdelen zetten aansprekende sprekers uit de creatieve sector en de wetenschap Leiden op de kaart van creatief Nederland. Een dag vol lezingen, workshops, speeddates, debatten en theater waaruit de bezoekers zelf hun eigen ideale programma kunnen samenstellen.

Twee jaar geleden werd er tijdens het festival al volop gesproken over allerlei zaken die in Leiden opgepakt kunnen worden om een gunstig klimaat te scheppen voor de creatieve industrie. Nu, twee jaar later, is een flink aantal van die zaken al een stuk concreter. De ontwikkeling van de Meelfabriek als tweede creatieve broedplaats gaat dit jaar van start, de plannen voor het Singelpark worden voortvarend ter hand genomen, de verbouwing van Kunstcentrum Haagweg 4 werd afgerond en ook de invulling van het cultuurkwartier krijgt steeds meer vorm.

Kortom, het verbeteren van het creatieve klimaat in Leiden wordt voortvarend aangepakt door zowel de gemeente als partners in de stad zoals ideeënmachine Stadslab Leiden. Hoe dat kan in deze tijden van bezuinigingen vertelt één van de sprekers tijdens het festival. Wethouder Jan-Jaap de Haan legt dan uit hoe Leiden dé culturele vrijplaats van Nederland werd.

Andere sprekers tijdens het tweede Festival de Verleiding zijn onder meer cultureel ondernemer Paul Koek (Veenfabriek), museumdirecteur Meta Knol (Lakenhal), bijzonder hoogleraar Jos van den Broek (wetenschapscommunicatie), Jeroen Maters (Maters & Hermsen), reclameman Ramses Braakman (Hart voor de Zaak) en hoogleraar Jaap de Jong (Journalistiek en nieuwe media).

Nieuw op het festival is dit jaar dat een (beperkt) deel van de voordrachten in het Engels wordt gehouden.

Cultuur Leiden festivalverleiding


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×