Leiden twee weken later naar de stembus

De gemeenteraadsverkiezingen in 2014 worden twee weken uitgesteld. Niet omdat het Leidse college meer tijd nodig heeft om los te komen van het pluche, maar omdat de Kieswet door de regering wordt aangepast. Een voorstel van minister Spies is door het kabinet overgenomen. Met de verschuiving wordt voorkomen dat de gemeenteraadsverkiezingen samenvallen met Aswoensdag. De Kieswet wordt ook op een aantal andere punten aangepast. Zo mogen Nederlanders in den vreemde voortaan ook met andere kleuren dan rood stemmen en krijgen stembureauleden een verplichte training. Als blijkt dat ze niet over voldoende kennis en vaardigheden beschikken, mogen ze niet meer worden benoemd.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×