Charles Darwin, foto; PR.

‘Door de ogen van Darwin’, speciale activiteiten bij Naturalis

12 februari is uitgeroepen tot Darwin Dag, omdat dit de geboortedag is van de grondlegger van de evolutietheorie, Charles Darwin (1809). Naturalis viert deze dag met tal van activiteiten en een interessante lezing door de Britse professor Chris Stringer. Bij binnenkomst in het museum ontvangen de bezoekers een Darwin-masker, waardoor men wordt uitgenodigd te kijken door de ogen van deze beroemde onderzoeker. De originele Darwinvinken worden uit de mottenballen van de collectietoren gehaald en zijn te bewonderen in de zaal LiveScience. De vijf vinken (eigenlijk zijn het gorzen) zijn door Darwin zelf verzameld op de Galapagos eilanden en werden gebruikt als bewijs voor zijn evolutietheorie.

De lezing begint om 15.00 uur en wordt gehouden in het Engels. Stringer, die is een autoriteit is op het gebied van de evolutie van de mens, presenteert zijn boek ‘Overlevers’.
De toegang voor de lezing is gratis, aanmelden via www.naturalis.nl  

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×