Studenten weer erg ‘gastvrij’ in januari

In de rubriek ‘Hoe gastvrij ben jij?’ gaf de politie een maandelijks overzicht van het aantal inbraken in studentenhuizen in Leiden en directe omgeving. Januari is de laatste editie van de rubriek, waarbij inbrekers 10 keer hun slag sloegen:  
Een student, van een pand aan de Vliet, vergat zijn kamerdeur op slot te doen. Bij thuiskomst stond niet alleen de deur, maar ook het raam open en bleek zijn tas met daarin studieboeken, iPod en paspoort te zijn gestolen. Ook had de dief melk en verse jus d’orange uit de koelkast meegenomen.
Op vrijdag 6 januari wisten vier studenten een inbreker te overmeesteren na een korte achtervolging. De man scharrelde verdacht door een studentenhuis aan de Breestraat en bleek bij zijn aanhouding een laptop en een portemonnee, afkomstig uit het pand, bij zich te hebben.

In de nacht van zondag 8 januari gooide een inbreker een ruit in van een studentenkamer op de begane grond aan de Van Hogendorpstraat. Hij drong de woning binnen, pakte de laptop die op tafel stond en ging ervandoor. De 21-jarige studente heeft aangifte gedaan.

Een bewoner van een studentenhuis aan de Koningstraat ontdekte op zondag 8 januari dat de voordeur van het huis wijd openstond. De deur werd dichtgedaan en het leek erop dat er niks uit het huis was verdwenen. Tot een 19-jarige bewoonster haar studentenkamer binnenging. Zij zag dat haar laptop weg was. De studente was de enige die haar kamer niet op slot had gedaan toen zij wegging.

Twee studenten lagen in hun studentenwoning aan de Lombokstraat te slapen, toen er werd ingebroken. De volgende ochtend ontdekten ze  dat er twee laptops, een iPod, een telefoon en een camera wegwaren. Gelukkig bleek de politie die nacht twee mannen te hebben aangehouden die de spullen van de twee studenten bij zich hadden. 

Een 20-jarige studente die aan het Galgewater woont, ging even op bezoek bij een huisgenoot en liet haar raam open  staan. Toen zij later terugkwam, ontdekte ze dat haar laptop weg was. De inbreker is waarschijnlijk door het raam geklommen en heeft de laptop meegenomen. De studente heeft aangifte gedaan.

Een studente wonende aan de Van Hogendorpstraat kreeg de schrik van haar leven toen er ’s nachts een steen door haar ruit werd gegooid. Zij zat rustig op haar bed naar muziek te luisteren toen er opeens een baksteen door haar raam vloog. Ze zag vervolgens dat een man zich door het open gat boog en haar laptop pakte, die op haar bureau stond. De studente gilde en de man ging er met haar laptop vandoor. Precies twee weken eerder was de laptop van de 21-jarige studente op dezelfde manier gestolen.

Een inbreker sloop op zaterdag 28 januari ’s nachts een studentenhuis aan de Rapenburg binnen. De bewoners lagen te slapen en hij doorzocht hun jassen die op de bank lagen. Eén bewoonster kwam rond 05.00 uur thuis en zag de man bij de jassen staan. De inbreker ging ervandoor via een open raam. Hij bleek een portemonnee gestolen te hebben. 

Op dinsdag 31 januari was een 28-jarige student aan het verhuizen. Hij was bezig met het leeghalen van zijn kamer aan de Kloosterpoort. De man liet twee tassen en een elektrische kachel even op de gang staan en pakte nog iets uit zijn kamer. Toen hij twee minuten later weer in de gang stond, waren zijn spullen weg. 

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×