Overeenkomst samenwerking Topaz en Atlant Zorggroep getekend

 Afgelopen dinsdag tekenden de raden van bestuur van Topaz en Atlant Zorggroep een overeenkomst om samen te werken inzake thuiswonende patiënten met de ziekte van Huntington. Met de overeenkomst worden de krachten gebundeld en de jarenlange kennis en ervaring met deze ziekte gedeeld en verder ontwikkeld. De Vereniging van Huntington wordt actief bij deze samenwerking betrokken. De ziekte van Huntington is een complexe ziekte en tast het zenuwstelsel aan, wat invloed heeft op de hersenfuncties van de patiënt. Deze kunnen bijvoorbeeld hun bewegingen niet meer controleren, worden vergeetachtig en zelfs agressief. Uiteindelijk leidt de ziekte tot de dood. De patiënt heeft tijdens het ziekteproces steeds meer zorg nodig, totdat hij of zij volledig afhankelijk is van anderen. Op dit moment lijden in Nederland ongeveer 1.500 mensen aan deze ongeneeslijke ziekte. Voor familieleden is de zorg voor hen vaak een grote belasting. Topaz is een organisatie met acht verpleeg- en behandelcentra en woonzorgcentra in de regio Leiden en Duin en Bollenstreek. Atlant Zorggroep is een organisatie met drie verpleeghuizen en vijf woonzorgcentra in de regio Apeldoorn. (Foto: PR.)

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×