IJs én ijspret in Leidse binnenstad

De strenge vorst zorgt voor veel overlast, maar er zitten ook hele leuke kanten aan. Grote en kleine schaatsliefhebbers genoten vandaag van het natuurijs, op de ijsbanen en op de vele vijvers en watertjes in de buitenwijken, zoals in de Merenwijk, de Stevenshof en het Morskwartier. Ook in de Leidse binnenstad werd zo hier en daar flink geschaatst, hoewel het op allerlei plaatsen bij bruggen en wakken oppassen geblazen is. Vooral door de laag sneeuw is de veiligheid van het ijs moeilijk in te schatten. Het is dan ook nog lang niet zeker of de Elfstegentocht, die volgende week gepland staat, doorgang kan vinden. Emile van Aelst maakte een ijskoud fotorondje door het centrum en langs de singels en legde de schoonheid van de verstilde Leidse wateren vast.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×