Foto: PR.

Wethouder Jan Jaap De Haan opent gevelrij Nieuwe Rijn

Vanmiddag om 16.00 uur verricht wethouder Jan Jaap de Haan de feestelijke opening van de kleurrijk geschilderde gevelrij aan de Nieuwe Rijn. De gevels van de panden aan de Nieuwe Rijn zijn, na historisch onderzoek, weer in de oorspronkelijke kleuren van weleer verrezen. Van het voormalige winkelpand op nummer 72, is de hele betimmering van de gevel verwijderd en zijn de historische elementen teruggebracht. De gevelrij is in eigendom van studentenhuisvester SLS Wonen, een van de grootste bezitters van historische panden in de Sleutelstad. Deze corporatie heeft al meerdere malen laten zien, zich verantwoordelijk te voelen voor het behoud van het Leidse Culturele Erfgoed. De feestelijkheden spelen zich buiten af met koek en zopie om warm te blijven. Meer info: //erfgoed.leiden.nl/producten/projecten/kleurenproject/  

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×