Afdeling spoedeisende hulp Rijnland scoort goed

Traumacentrum West heeft de ongevallenchirurgie van het Rijnland Ziekenhuis een level 2 indicatie gegeven. Hiermee behoort de spoedeisende hulp van het Rijnland Ziekenhuis tot één van de betere binnen de regio. Traumacentrum West bezocht vorig jaar alle ziekenhuizen in Delft, Den Haag, Gouda, Zoetermeer, Leiden en Leiderdorp en bekeek daar de kwaliteit van de spoedeisende afdelingen. Er werd onder andere gekeken naar de scholing van het personeel, de kwaliteit van de ongevallenchirurgie, de routing en de basisvoorwaarden.

Na een eerste diagnose kan ambulancepersoneel bepalen naar welk ziekenhuis (level 1, 2 of 3) een slachtoffer gebracht moet worden. Is bijvoorbeeld een voetganger aangereden of een auto over de kop geslagen, dan moet de ambulance naar een ziekenhuis met traumazorg van minimaal level 2.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×