Moszkowicz: "Ik heb wel iets met de maffia"

Bram Moszkowicz sprak gisteren in De Waag. De topadvocaat was daar op uitnodiging van het bedrijf HBK Accountants en Belastingadviseurs dat onder de noemer VillaHBK regelmatig netwerkbijeenkomsten organiseert voor clienten en relaties. De honderden genodigden hingen aan zijn lippen. Op zijn bekende wijze sprak Moszkowicz over de advocatuur, de rechterlijke macht en het type klanten waarmee hij te maken krijgt.

“Er wordt weleens een beeld geschets dat strafrechtadvocaten voor criminele organisaties werken en ze zelfs adviseren over nog te plegen misdrijven. Dat beeld klopt natuurlijk niet. Hoewel ik wel iets met de maffia heb. Ik hou ook van mooie kleding, rook weleens een Havanna en rijdt in een volgens sommigen te dure auto,” aldus de strafpleiter die daarmee een kwinkslag gaf naar de ruzie die hij enkele jaren terug had met Jort Kelder die hem bij herhaling een ‘maffiamaatje’ noemde. “Maar daarmee houdt elke vergelijking wel op.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×