Veel te beleven bij Leidse musea tijdens voorjaarsvakantie

Kinderen die niet op wintersport gaan, hoeven zich tijdens de voorjaarsvakantie niet te vervelen. De Leidse musea hebben tussen 18 en 26 februari het nodige voor hen in petto.
Museum Boerhaave en het Technolab organiseren allerlei spannende workshops en speelse speurtochten, die in het teken van energie staan. Moffel en Piertje, de twee bekende vrienden van het televisieprogramma Koekeloere, spelen de hoofdrol in een theaterworkshop voor kinderen van 4-5 jaar. Voor oudere kinderen (7-12 jaar) is er een workshop met proefjes over elektriciteit en magnetisme. Meer informatie over deze en andere activiteiten staat op www.museumboerhaave.nl.

Bij Museum Volkenkunde staat de voorjaarsvakantie in het teken van op expeditie gaan. Kinderen krijgen een survivalgids en gaan op onderzoek uit in de expeditiekisten op het buitenterrein. Wie dat niet inspannend genoeg vindt, kan onder professionele begeleiding een klimwand beklimmen.

Het programma is te vinden op www.volkenkunde.nl.

Bij Naturalis kunnen kinderen in gesprek met wetenschappers, een handpoppenspel bekijken, een live preparatie bezoeken of zelf onderzoek doen met echte schedels. Het programma staat op www.naturalis.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×