Met rode kruizen zijn de bomen gemarkeerd waar als het aan de gemeente ligt binnen enkele dagen de zaag in gaat. (Foto: Dick de Vos).

Omwonenden Morspoortterrein weer naar rechter

Omwonenden van het Morspoortterrein waar de gemeente volgende week wil starten met de voorbereidingen van de bouw van een tijdelijke parkeergarage stappen opnieuw naar de rechter. Onlangs verloren de bewoners een procedure bij de Raad van State, waarna de weg vrij leek voor de bouw van de garage. Volgens Mark Aukema, een van de bewoners die uitkijken op het terrein, gaat de gemeente echter de fout in door de bomen op het terrein te willen kappen, terwijl er nog geen bouwvergunning is verleend. Hij spant daarom een kort geding tegen de gemeente aan.

Wethouder Pieter van Woensel laat weten dat de bouwvergunning aanstaande maandag wordt verleend. Vrijdag wordt deze in de Stadskrant gepubliceerd. Hij verwacht daarom niet dat er vertraging optreedt door de rechtzaak. Als de rechter wel een streep door de kapvergunning haalt, betekent dat al snel maanden uitstel. Over enkele weken start het broedseizoen en in die periode mogen er geen bomen worden gekapt.

Advertentie

Leiden Morspoortgarage


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×