Zwarte Piet drie maanden langer vast

De raadkamer van de Haagse rechtbank heeft donderdag besloten dat een 41-jarige verdachte van drie gewapende overvallen, waarvan 1 poging, nog zeker 90 dagen langer vast moet blijven zitten. De man, die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, wordt ervan verdacht dat hij in Leiden, Bodegraven en Cromstrijen probeerde zijn slag te slaan. Verkleed als Zwarte Piet beroofde hij op op 3 december vorig jaar de koerier van een pakketdienst met een vuurwapen en beroofde hem van meerdere pakketjes met daarin onder meer gsm’s. Ook verdenkt het OM de man ervan dat hij op 21 januari dit jaar in Bodegraven een koerier van hetzelfde bedrijf heeft overvallen. Het derde strafbare feit waar de 41-jarige verdachte van wordt verdacht is een poging tot een overval op een koerier van de pakketdienst op 28 januari in Cromstrijen.

De aanpak van overvallen is één van de prioriteiten van het Openbaar Ministerie. Het OM en de politie werken hierbij nauw samen. Daarnaast heeft het OM per 1 december 2010 de landelijke strafeisen verhoogd.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×