Stilleven door Chris A.M. Overbeeke: foto: PR.

Aangename beelden van rust en verstilling in Galerie Het Oude Raadhuis

Op zondag 19 februari vindt de feestelijke opening plaats van een bijzondere duo-expositie in Galerie Het Oude Raadhuis in Warmond. Te zien is het werk van schilder Chris A.M. Overbeeke (1946), die volgens het traditionele ambacht rustige en verstilde stillevens schildert. Overbeeke: “In de hectiek van de huidige tijd zijn mijn stillevens aangename beelden van rust en verstilling en steeds meer een zoektocht naar de essentie van het stilleven: compositie, kleur, eenheid en uitstraling. De vruchten, het aardewerk en dergelijke zijn bijzaak geworden. Ze gaan op in een spel van kleur, licht en vorm. Zo komen ze steeds meer bij de kern die ik nastreef: De essentie van schoonheid in eenvoud.” In een mooie combinatie met de schilderijen van Overbeeke stelt Gertrude Krayenbosch (1960) haar keramiek tentoon. Krayenbosch, die zelf al ruim 10 jaar les geeft bij BplusC Leiden, is autodidact en maakt papaverpotten, die zij op Japanse wijze bakt en diverse objecten. De tentoonstelling loopt tot en met 25 maart.
Meer info en openingstijden; www.hetouderaadhuisvanwarmond.nl  

Cultuur Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×