(Archieffoto: Chris de Waard).

Waarschuwing: Het is spekglad in en om de stad

Wie niet de weg op moet, kan dat beter ook niet doen. Het is in Leiden op veel plaatsen spekglad op de wegen en stoepen. Ook in de rest van de regio is het erg glad. Onder andere op de A44 hebben zich al talloze aanrijdingen voorgedaan. Rijkswaterstaat zet in verband met de ijzel extra borden neer langs de snelwegen. Er mag niet harder gereden worden dan 50 kilometer per uur. De gladheid houdt de hele nacht aan.

Update: Rond middernacht heeft Rijkswaterstaat de A44 tussen Leiden en Wassenaar in beide richtingen helemaal afgesloten. Ook in de rest van het land gaat de ene na de andere snelweg op slot. In verband met de enorme gladheid is het niet meer verantwoord om de weg op te gaan. Het KNMI heeft ook voor onze regio code oranje afgekondigd en waarschuwt dat het ook morgenochtend tijdens de spits nog erg glad kan zijn.

Update: Alleen in de provincies Noord-Brabant en Limburg is het plaatselijk nog zeer glad door ijzel. Het weeralarm voor de overige provincies is ingetrokken. Het kan daar nog wel lokaal glad zijn. De komende uren zullen de wegdektemperaturen langzaam oplopen en zal de gladheid van het westen uit verdwijnen. Vanaf ongeveer 23.00 uur vanavond kan het in onze omgeving weer glad worden, volgens het KNMI.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×