Dansverbod in discotheek Next

De voetjes mogen niet meer van de vloer in een van de weinige discotheken die Leiden telt, de Next aan de Langebrug. De discotheek waar Armin van Buuren ooit zijn carriere begon kreeg afgelopen week een brief van de gemeente waarin staat dat de dansvergunning wordt ingetrokken in verband met overlast in de buurt. Volgens pandeigenaar De Jong is dat onzin. “Ik verhuur zelf appartementen rond de Next, het is in mijn eigen belang dat het daar rustig is”.

De Jong sprak donderdag in tijdens een vergadering van de raadscommissie Leefbaarheid en Bereikbaarheid. Daar legde hij de raadsleden uit dat de vergunning kon worden ingetrokken omdat hij hem een tijd niet heeft gebruikt. “Maar dat kwam doordat de zaak drie jaar te huur heeft gestaan. Dat was zo lang, omdat ik er juist alles aan heb gedaan om een goede opvolger als exploitant voor de discotheek te vinden.”

De gemeenteraadsleden konden nog niet inhoudelijk op de zaak ingaan. Eerst willen ze van de  burgemeester horen wat er precies aan de hand is. Bovendien is de termijn waarop er bezwaar gemaakt kan worden tegen de intrekking nog niet verlopen en dat bezwaar is nog niet ingediend.

VVD-raadslid Magreet van Wijk riep beide partijen op om vooral te zoeken naar een oplossing in plaats van te gaan procederen. Dat wil ook D66-raadslid Elze ’t Hart: “Ik heb daar heel wat uurtjes doorgebracht”. Waarop De Jong haar pareerde met “U kwam me al bekend voor!” Duo-raadslid Mart Keuning (ChristenUnie) hoopt ook dat het goed komt: “Dus als bij u iemand wordt betrapt op dansen… u maakt een  grapje toch?”

Dat laatste is niet het geval. Als de vergunning ingetrokken blijft, mag er vanaf 15 maart niet meer worden gedanst in de Next. Op straffe van een dwangsom van tienduizenden euro’s. Onbegrijpelijk vindt De Jong dat: “De heer Dobbermans die de Next runt heeft er voor een gigabedrag verbouwd. De gemeente heeft ook nooit gezegd dat hij dat maar beter niet kon doen.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×