Foto: PR politie Hollands-Midden.

Speciale mobiel maakt stalkingslachtoffers weerbaar

Gemeenten en politie slaan de handen ineen en brengen het AWARE-programma, waarbij met een speciale mobiel, slachtoffers van stalking sterker in hun schoenen komen te staan. Jaarlijks worden tienduizenden, voornamelijk vrouwen, in Nederland het slachtoffer van stalking. De daders proberen op alle mogelijke manieren de aandacht te krijgen en te houden, waardoor de gedupeerden bijna geen leven meer hebben. Aanpak van stalking is vaak lastig, omdat het moeilijk is voldoende bewijs te verzamelen. AWARE staat voor ‘Abused Women’s Active Response Emergency’ en is een aanpak, waarbij hulpverlening en Politie Hollands-Midden samen optrekken. Met één druk op de knop van AWARE-mobile kan een slachtoffer de politie alarmeren.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×