Bouw Morspoortgarage start in april

De gemeente Leiden start in april met de bouw van de tijdelijke Morspoortgarage. Dan is de bezwaartermijn van de afgegeven bouwvergunning verlopen en kennelijk is nu al duidelijk wat er met die bezwaren gaat gebeuren. Vooruitlopend op de bouwwerkzaamheden heeft het college besloten dat omwonenden gedurende de bouw gebruik kunnen maken van het parkeerterrein van het voormalige belastingkantoor om zo de overlast voor de buurt te beperken.

Gisteren diende nog een kort geding van omwonenden tegen de kap van de bomen. Waarschijnlijk volgt de uitspraak binnen enkele dagen. Wint de gemeente, dan gaat direct de zaag in 19 bomen op het te bebouwen terrein. Ook wordt een aantal bomen herplant. Het was de bedoeling om dat in de wijk te doen waar 70 parkeerplekken zouden worden opgeheven in ruil voor 70 bewonersplaatsen in de garage. Die vrijgekomen ruimte zou dan groen worden ingericht. Inmiddels is duidelijk dat die plekken op verzoek van de bewoners voorlopig blijven bestaan. Die willen eerst zien hoe de nieuwe situatie met parkeergarage in combinatie met betaald parkeren uitpakt. Waar of wanneer de gemeente de bomen gaat compenseren is nog niet duidelijk.

Als de omwonenden het kort geding tegen de kapvergunning winnen, dan betekent dat mogelijk dat er niet meer voor het begin van het broedseizoen op 15 maart kan worden gekapt. Dat zou uitstel tot oktober betekenen, waarna de bouw pas eind dit jaar van start kan.

Leiden Morspoortgarage


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×