ChristenUnie wil check bestemmingsplan bij afgeven vergunning

Stel een horecaondernemer vraagt bij de gemeente een (ver)bouwvergunning aan voor een café en krijgt die ook. Dan is de verwondering en ook de verontwaardiging groot als de feestelijke opening wordt verstoord door een gemeenteambtenaar die de tent op slot draait omdat er volgens het bestemmingsplan geen kroeg op die plek mag zitten. Het kan echter zomaar gebeuren in Leiden. De verschillende afdelingen die zich op het stadhuis bezig houden met de vergunningverlening blijken behoorlijk los van elkaar te opereren. De ChristenUnie in Leiden wil dat daar een einde aan komt.

Fractievoorzitter Guido Terpstra heeft burgemeester en wethouders gevraagd om de processen voortaan op elkaar af te stemmen. Ook wil de partij dat de gemeente de verantwoordelijkheid neemt, zodat ondernemers die een bouwvergunning krijgen er vanuit kunnen gaan dat hun plan ook in de bestemming past.

Onlangs ging dat nog mis bij descotheek Next aan de Langebrug. Die zaak heeft wel een horecavergunning, maar de dansvergunning is onlangs door de gemeente ingetrokken. Als het aan Terpstra ligt, moet zoiets in de toekomst niet meer kunnen gebeuren. Bij de Next zouden overigens ook andere zaken een rol spelen. Burgemeester Lenferink komt binnenkort met meer informatie over die zaak.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×