Getuigen gezocht van ramkraak pinautomaat Papiermolen

Vanmorgen rond 04.45 uur kreeg de politie een melding dat het alarm afging bij een pinautomaat van de RABO Bank aan de Papiermolen in de Merenwijk. Een aantal personen pleegde een ramkraak met een auto die zij op die plek achterlieten. In een zilverkleurige Audi station zijn de daders er vervolgens, met een nog onbekende buit, vandoor gegaan. De politie zette de achtervolging in en twee politieauto’s raakten de vluchtauto op de Ketelmeerlaan om deze tot stoppen te dwingen. Dit mislukte. De bestuurder week uit naar de andere weghelft toen hij de blokkade op de IJsselmeerlaan zag en reed tegen het verkeer in. Agenten hebben na het genegeerde stopteken geschoten op de vluchtauto. De daders zijn ontkomen.

De hele ochtend is de politie al met het onderzoek bezig. Daarbij is ook een helikopter ingezet die onder ondere foto’s maakt van de plek van de ramkraak, de botsingen en de vluchtroute. Ook zijn buurkorpsen geïnformeerd over de ramkraak. Bij de poging tot aanhouding raakte één politieauto zwaar en de ander licht beschadigd. Getuigen die informatie hebben en nog niet met de politie hebben gesproken, worden verzocht zich te melden via 0900 – 8844.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×