In de Zonneveldstraat maakte de PvdA een kiekje van zo'n overbodig makelaarsbord. De foto werd gisteren genomen, terwijl het pand al zeven weken geleden is verkocht.

Na stoepborden nu ook makelaarsborden onder vuur

Stoepborden van winkeliers in Leiden mogen al een tijdje niet meer. Ze verstoren het historische stadsbeeld, zo vinden de lokale politici. Inmiddels wordt ook de handhaving van dat verbod voortvarend aangepakt en dus is het tijd voor een volgende actie. Althans, dat moet de partij die Leiden wil verlossen van alle soorten overtollige borden, gedacht hebben. De PvdA voert al actie tegen overbodige verkeersborden, daar komen nu de makelaarsborden bij.

Raadslid Robert-Jan van Ette en zijn duo-collega Gijs Holla hebben het college gevraagd om ervoor de zorgen dat makelaarsborden zo kort mogelijk aan de gevel hangen. De twee hebben het idee dat de makelaars hun borden onnodig lang laten hangen en willen dat de gemeente daar een einde aan maakt. Als dat niet goedschiks kan, dan maar kwaadschiks door lokale verbodsregels op te stellen.

“Zo’n makelaarsbord is soms wel tien keer zo groot als een stoepbord en verstoort ook de kwaliteit van de openbare ruimte. We hebben niet echt het idee dat het college hier handhavend tegen optreedt”, aldus het tweetal in hun brief aan burgemeester en wethouders: “Wij zetten vraagtekens bij deze verschillende behandeling.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×