Rutte naar 'leidse' Matthäus Passion

Premier Rutte is op Goede Vrijdag niet bij de Matthäus Passion in Naarden. Dat meldt de NOS. Tot verdriet van de gemeente Naarden breekt de premier met de traditie van zijn voorgangers om samen met andere kabinetsleden de uitvoering van de Nederlandse Bachvereniging bij te wonen. Rutte geeft dit jaar op Goede Vrijdag echter de voorkeur aan de Matthäus in de Pieterskerk in Leiden. Hij woont daar de uitvoering bij van het Bachkoor Holland en het Concertgebouw Kamerorkest.

Volgens de woordvoerder van Rutte gaat de premier volgend jaar wel weer naar Naarden. Daarna wil hij steeds gaan afwisselen tussen Naarden en een andere uitvoering. “Naarden blijft de hoofdtraditie,” zegt de woordvoerder. Hij benadrukt dat de premier vaak ook door andere plaatsen wordt uitgenodigd.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×