Auvikki de Boon en Tanner White, foto: PR.

Leidse ijsdanseres kan best wat sponsors gebruiken

Wat betreft snelheidsrecords op het ijs scoort Nederland fantastisch, maar het ‘schoonrijden’ is al jarenlang op de achtergrond geraakt. De Leidse ijsdanseres Auvikki de Boon traint echter dagelijks vijf uur voor een plekje op het internationale ijsdansgebeuren. Haar danspartner vond zij na veel moeite in Canada en samen werken ze hard om uitgezonden te worden naar internationale competities. In december vorig jaar schaatste De Boon voor het eerst voor de KNSB, die voor dit paar een plaatsje had ingeruimd tijdens het Open NK Kunstrijden in Tilburg. Afgelopen dinsdag vertrok de 19-jarige Leidse ijsdanseres voor negen maanden training naar Detroit samen met haar partner Tanner White. Bij haar afscheid werd in Holiday Inn de ‘businessclub van Auvikki’ opgericht. De leden daarvan helpen haar financieel omdat zij alle kosten van de reis, verblijf en trainingen zelf moet dragen. Wie interesse heeft om de ijsdanseres te sponsoren kan contact opnemen via: jandeboon@dewerkplaatsgsb.nl

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×