ROC en gemeente sluiten deal over parkeergarage

De gemeente Leiden wil twee grote ondergrondse parkeergarages aanleggen. Een bij Molen de Valk en eentje onder de Garenmarkt. Door de aanleg van die laatste parkeergarage dreigde een conflict met het ROC dat onder de nieuwbouw bij station Leiden Lammenschans ook een parkeergarage heeft aangelegd. De gemeente had eerder met het ROC afgesproken om in de nabije omgeving geen parkeervoorzieningen te realiseren, omdat dan de exploitatie van de ROC-garage in gevaar zou komen. De aanleg van de Garenmarktgarage is in strijd met die afspraak.

Inmiddels hebben ROC en gemeente een akkoord bereikt. Door de invoering van Blauwe Zones langs de Lammenschansweg en de aanleg van een nieuwe weg naar de ROC-garage compenseert de gemeente de extra plekken die straks bij de Garenmarkt komen. De clausule over de Garenmarkt in de ontwikkelingsovereenkomst tussen ROC en gemeente is nu vervallen, waardoor die geen blokkade meer vormt voor de aanleg van de nieuwe parkeergarage.

In de loop van dit jaar wordt vanaf de Lammenschansweg, ter hoogte van de Tomatenstraat, een nieuwe weg aangelegd naar de parkeergarage.

Die Blauwe Zones zijn overigens een proef. Mogelijk verdwijnen ze over twee jaar weer. Het lijkt er dus op de het ROC water bij de wijn heeft gedaan door dat gegeven voor lief te nemen. Mogelijk omdat ze de gemeente ook nog nodig heeft bij andere ontwikkelingen. Bijvoorbeeld bij de nieuwbouw achter Leiden Centraal. Of daarover ook afspraken zijn gemaakt is niet bekend.

Leiden garenmarktgarage ROC locaties


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×