Gisteravond werd de verlichting op het plein ontstoken. Vandaar zijn de hekken weggehaald. (Foto's: Chris de Waard).

Groen Garenmarktplein open voor publiek

Een mooie garage verdient een mooi dak. Die uitspraak over de het Garenmarktplein kreeg de afgelopen jaren steeds maar bijval totdat ook de Leidse gemeenteraad hem overnam en besloot dat auto’s bovengronds niet meer geparkeerd zouden worden. Dat maakte de weg vrij voor het groene plein dat de afgelopen maanden werd aangelegd. Gisteravond werd het plein teruggegeven aan de stad.

Om 22.00 uur was de officiële opening voor omwonenden. Wat later op de avond, zodat de duister al inviel. De openingshandeling bestond namelijk uit het ontsteken van de LED verlichting die is aangebracht rond de grasperken die het plein de groene uitstraling geven.

Chris de Waard sprak bij de opening achtereenvolgens met Huub Frencken van de Werkgroep Plein aan de Garenmarkt, pleinontwerper Patricia Scholte en met wethouder Fleur Spijker van Stedelijke Ontwikkeling.

 

Duurzaamheid Leiden garenmarktgarage


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×