Foto: Rijkswaterstaat.

Uitbreiding A4 Den Haag - Amsterdam

In het kader van de fileaanpak op wegen tussen Den Haag en Schiphol, Amsterdam en Almere gaan een aantal zaken op de A4 tussen Den Haag en Amsterdam de komende tijd veranderen. Het nieuwe verbrede, deels verdiept aangelegde weggedeelte van de A4 is klaar voor gebruik, waarmee tussen Leiderdorp en Leiden/Zoeterwoude-Dorp in beide richtingen een extra rijstrook beschikbaar komt. Tot eind 2014 wordt met 2×3 versmalde rijstroken over dit eerste (van twee) nieuwe weggedeelten rijden, met een snelheidsbeperking van 80 km/uur. Als alles klaar is zijn weggebruikers in de ochtend- en avondspits straks gemiddeld 10 minuten sneller. De wegcapaciteit is met circa 25% vergroot en kan per rijrichting 1000 voertuigen per uur extra verwerken.

Vanaf dit weekend gaat het verkeer richting Den Haag over het nieuwe deels verdiepte deel van de A4; vanaf begin april geldt dit ook voor het verkeer richting Amsterdam. Naast de doorstroming verbetert ook de leefbaarheid voor de omgeving; van de in totaal 7 kilometer is 1400 meter verdiept aangelegd.

Meer info: www.rijkswaterstaat.nl  

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×