Deze borstbeelden van twee Griekse filosofen worden vermist. Het is onduidelijk waarom de diefstal nu pas naar buiten wordt gebracht. (Foto: AVRO / Opsporing Verzocht).

Diefstal borstbeelden uit universiteitsgebouw Rapenburg

Vorig jaar zijn na een ingrijpende verbouwing van het Academiegebouw aan de Rapenburg twee kostbare achttiende-eeuwse borstbeelden ontvreemd. Vermoedelijk stellen ze de Griekse filosofen Seneca en Homerus voor en daarom worden ze samen ook wel de ‘Wijsgeertjes’ genoemd. De beelden zijn van grote historische waarde. De diefstal werd vanavond bekend gemaakt in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. De politie is op zoek naar getuigen van de diefstal. Ook mensen die weten wie de beelden nu heeft of waar ze zijn worden verzocht te bellen met de Politie Hollands-Midden: 0800-6070 (gratis.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×