Bloemenman verliest standplaats op Haarlemmerstraat

De bloemenman op de Haarlemmerstraat moet weg. En nu echt. Al in 2007 besloot de gemeente dat de standplaats zou worden opgeheven, omdat hij op de blindegeleidestrook staat en bovendien het zicht op de etalages wegneemt op het drukste stuk van de Haarlemmerstraat. “We willen dat gewoon niet meer op zo’n plek”, aldus wethouder Strijk (Economische Zaken) die dinsdag aankondigde dat de gemeente handhavend gaat optreden als de bloemenstal niet vrijwillig vertrekt. Bloemenverkoper Sinteur vecht zijn vertrek al jaren aan. De vergunning staat op zijn naam en hij mag hem niet overdragen. Nu hij langdurig uit de roulatie is en het steeds onwaarschijnlijker is dat hij ooit nog in persoon terugkeert in de bloemenstal, trekt de gemeente de vergunning in. Te lang gedogen dat een waarnemer de plek van Sinteur inneemt, kan ook weer tot procedures leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×