Miljoenentegenvaller door extra uitkeringen

De economische crisis zorgt voor een nieuwe miljoenentegenvaller voor de gemeente Leiden. Door de oplopende werkloosheid heeft de gemeente in 2011 3,7 miljoen extra uitgegeven aan uitkeringen en hogere uitgaven voor het minimabeleid. Ook het terugvorderen van ten onrechte ontvangen uitkeringen levert veel minder op dan was verwacht. Het college is dinsdag vervroegd met de cijfers naar buiten gekomen. Normaal was dat pas in mei gebeurd, maar omdat het om zo’n enorm bedrag gaat, wil het college de tegenvaller zo snel mogelijk met de gemeenteraad delen.

De tegenvaller komt bovenop de lopende bezuinigingen en de extra opgave van 13 miljoen per jaar die onlangs bekend werd gemaakt. Ook in 2012 zal de gemeente naar verwachting meer geld kwijt zijn aan uitkeringen. Het aantal werklozen is de afgelopen maanden stabiel, maar wel hoger dan geraamd.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×