Op onderzoek uit in Rijnland Ziekenhuis

Volgende week zaterdag kan jong en oud op onderzoek uit in het Rijnland Ziekenhuis. Tussen 10.00 en 16.00 uur kunnen volwassenen en kinderen op meer dan 45 afdelingen op een verrassende, interactieve wijze kennismaken met de zorg. Op een aantal afdelingen en operatiekamers geven artsen en verpleegkundigen rondleidingen en demonstraties. Wie meer wil weten over een opleiding of een baan in de zorgsector, is ook van harte welkom. Er wordt niet alleen informatie gegeven, bezoekers kunnen ook zelf deelnemen aan activiteiten. Zij kunnen bijvoorbeeld de eigen stembanden bekijken of zelf een kijkoperatie uitvoeren. Kinderen mogen hun zieke pop of knuffel meenemen naar de poppendokter. Verder kunnen ze hun arm laten gipsen, een buisje plaatsen in een (nep) trommelvlies of een puzzeltocht door het ziekenhuis doen. De afdeling verloskunde organiseert tijdens de open dag een kraammarkt. Zwangere vrouwen en andere ge├»nteresseerden krijgen hier uitgebreide informatie en tips over zwangerschap. Ook kunnen dames in verwachting op de kraammarkt een gratis echo of een foto van hun buik laten maken. Het volledige programma is te vinden op www.rijnlandzorggroep.nl/opendag2012    

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×