Twee bejaarde vrouwen slachtoffer van babbeltruc

Als altijd kiezen oplichters bejaarde mensen uit voor hun babbeltruc. Afgelopen donderdag trapte een dame van 91 in het verhaal van een zogenaamde servicemonteur van de woningbouwvereniging en liet de man binnen in haar flat aan de Merelhof. Toen de man weg was, bleek hij de portemonnee van de vrouw te hebben geleegd inclusief haar bankpas. Bij een 86-jarige bewoonster van hetzelfde complex ging een uurtje later de bel en ook zij geloofde het verhaal en liet de man binnen met dezelfde gevolgen. Met haar bankpas heeft de ‘servicemonteur’ kort na zijn bezoek ook geld opgenomen. Het signalement van de man is: blank, stevig postuur, ongeveer 50 jaar oud en zo’n 1.80 meter lang. Hij heeft donker, gedekt haar en droeg die donderdag een spijkerbroek.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×