400- jarige relatie Nederland en Turkije gevierd in Leidse Hortus

Gisteren werd het 400-jarig bestaan van officiële betrekkingen tussen Nederland en Turkije gevierd in de Hortus Botanicus. Een toepasselijke locatie, want hier werden lang geleden de eerste tulpenbollen uit Turkije naartoe gebracht, die nu onderdeel vormen van onze “Hollandse” trots. De bijeenkomst werd georganiseerd door TOVER – de Turkse Ondernemersvereniging Rijnland-, in samenwerking met studentenvereniging Biruni. Aart van Bochove begeleidde de bijeenkomst en introduceerde de verschillende sprekers. Burgemeester Lenferink was als eerste aan het woord en vertelde over de vele Turkse symbolen, die te vinden zijn in de Sleutelstad. De heer Durmus Dogan, voorzitter van TOVER benadrukte de 400 jarige relatie en Asiye Gedik, voorzitter van studentenvereniging Biruni gaf aan hoe belangrijk het is dat de twee culturen elkaar accepteren om samen te kunnen leven en werken. Ook wethouder Jan-Jaap de Haan en de vervangende ambassadeur van Turkije, Bleda Kacar, namen het woord onder grote belangstelling van profesoren, studenten, zakenmensen en ondernemers van beide culturen. Aan het eind werd een voorstelling gegeven door Bulent Turker over de vriendschap tussen Nederland en Turkije. (Foto: PR.)

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×