Stadslab stelt richtlijnen op voor Singelpark

Een internationale ontwerpwedstrijd moet ervoor zorgen dat voor het Singelpark allure krijgt en Leiden internationaal nog beter op de kaart zet. Binnenkort komt de jury voor het eerst bij elkaar om een aantal bureaus te selecteren die worden gevraagd om met ideeën en ontwerpen te komen voor identiteit en samenhang in het Singelpark. De bedoeling is dat de bureaus al komende zomer hun voorstellen presenteren aan zowel de jury als aan het publiek. De bureaus krijgen uit Leiden 11 richtlijnen mee die hun ontwerpers kunnen gebruiken. Deze zijn een samenvatting van de ruim 500 ideeën die onder andere tijdens de zeer drukbezochte brainstormavond naar voren kwamen.

In de richtlijnen vinden de ontwerpers zaken als het Singelpark moet een open groene ruimte worden, het is een park van en voor de Leidenaars, het water van de singels moet een belangrijke rol spelen in het ontwerp, je moet een rondje singels kunnen wandelen zonder obstakels, beide zijden van het water moeten bij het park betrokken worden en op plekken waar verkeer het park gaat kruisen moeten veilige oplossingen worden bedacht die het karakter van het park geen geweld aandoen.

Het complete ‘programa van eisen’ (in het engels).

Cultuur Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×