Discotheek Next spant kort geding aan tegen gemeente

Discotheek Next aan de Langebrug probeert via een kort geding tegen de gemeente te voorkomen dat de tent dicht moet als discotheek. Het pand aan de Langebrug heeft wel een lichtere horecavergunning, waardoor er een café geëxploiteerd mag worden. Een discotheek wil de gemeente niet meer op die plek: “Die heeft op die plek een te grote impact op de buurt”, zo schrijft burgemeester Lenferink in een brief aan de gemeenteraad. De Next opende in de zomer van 2010. De vijf jaar ervoor stond het pand te huur. Voor die tijd waren in hetzelfde pand decennialang wel discotheken gevestigd (Samantha’s, Nexus).

Door de jarenlange onderbreking is de gemeente in principe niet meer verplicht om opnieuw een discotheek toe te staan. Dat kan alleen anders worden als pandeigenaar De jong kunnen aantonen dat het steeds de bedoeling was om weer als discotheek open te gaan. Volgens de gemeente is dat tijdens het proces van de vergunningverlening op geen enkele manier gebleken. “In tegendeel, op de ingediende bouwtekeningen had de dansvloer plaatsgemaakt voor een bar”, aldus de burgemeester.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×