Informatieavond GGZ over contact maken

Ter gelegenheid van de Week van de Psychiatrie, organiseren het GGz Informatiepunt, Inloophuis Psychiatrie en Stichting ZON, aanstaande dinsdag een gezellige en informatieve avond over contact. Voor mensen met psychische aandoeningen kan het lastig zijn contact aan te gaan en/of te onderhouden. Ze voelen zich vaak onzeker, omdat ze bijvoorbeeld geen vaste werkkring hebben om contact mee te leggen en omdat ze als ze in behandeling gaan, periodes weg zijn uit hun vertrouwde omgeving. Bovendien is er vaak een taboe op psychische aandoeningen.

Medewerkers van diverse vrijwilligersorganisaties vertellen dinsdag wat zij kunnen doen om mensen te ondersteunen in het voorkómen van sociaal isolement en het bevorderen van sociaal contact. Er is aandacht voor contact via internet en sociale media. Ook is er gelegenheid om met de gemeente Leiden (Wmo) in gesprek te gaan over goede en wenselijke zorg waar het gaat om begeleiding, dagbesteding en participatie in de maatschappij. De avond vindt plaats in het Inloophuis aan Hooigracht 12-14 en begint om 19.30 uur. Idereen is welkom en mag een maatje meebrengen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×