Vrij baan voor foute fietsparkeerders bij station

Foute fietsparkeerders kunnen hun hart ophalen. Al sinds 20 maart worden in Leiden geen fietsen meer bij het station verwijderd in het kader van Fiets Fout = Fiets Weg. En dat blijft voorlopig zo. Uit een recente uitspraak van de Rechtbank Den Haag is namelijk gebleken dat een aantal artikelen van de Algemene Plaatselijke Verordening verkeerd is geformuleerd. De gemeente heeft daarom niet de bevoegdheid om fietsen te verwijderen. De artikelen worden tekstueel aangepast aan het nieuwe model van de VNG, maar treden pas opnieuw in werking als de gemeenteraad ze bekrachtigt.

Mensen die hun verwijderde fiets willen ophalen, hoeven voorlopig de verwijderingskosten van 26 euro niet te betalen. Het is volgens wethouder Frank de Wit echter niet mogelijk om met terugwerkende kracht geld terug te krijgen van de gemeente voor fietsen die al eerder werden weggehaald. Mensen die dat toch willen, kunnen een gang naar de rechter maken.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×