Zes oplaadpalen voor elektrische auto's in Leiden

De gemeente Leiden heeft een overeenkomst gesloten met de stichting e-laad.nl over het plaatsen van zes oplaadpalen voor elektrische auto’s. Tijdens de pilot, die tot 31 december 2014 duurt, stelt de stichting zes oplaadpalen met elk twee oplaadpunten ter beschikking. De palen zullen verspreid over de stad worden geplaatst op plekken waar veel automobilisten komen. Leiden krijgt op grond van het aantal inwoners zes palen toegewezen. Particulieren kunnen daarnaast wenslocaties aangeven voor extra oplaadplekken. De gemeente en de stichting zullen vervolgens in overleg bepalen waar en hoeveel oplaadpalen er uiteindelijk zullen komen. Daar zijn voor de gemeente – behalve het ingraven van de palen – geen kosten aan verbonden.

Stichting e-laad is bezig met het aanleggen van een landelijke infrastructuur van tienduizend oplaadplekken in de publieke ruimte, om het elektriciteitsnetwerk voor te bereiden op de grootschalige introductie van elektrisch rijden. Elektrische auto’s zijn niet alleen stiller en zuiniger, maar leveren ook een bijdrage aan de verbetering van de luchtkwaliteit. Voor de gemeente Leiden is het plan vooral een manier om duurzaamheid te stimuleren.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×