Visualisatie van de vernieuwde Stationsweg (Gemeente Leiden).

Stationsweg krijgt nieuwe look

De Stationsweg krijgt nog dit voorjaar een geheel nieuwe look. De stoep aan de westkant (zijde ANWB-winkel) zal worden verbreed en aan de andere kant komen vijf nieuwe bomen. De rijbaan wordt daardoor smaller. De ‘belangrijkste route naar de binnenstad’ moet hiermee aantrekklijker worden.

De herinrichting loopt vooruit op de plannen van de herontwikkeling van hele stationsgebied. Op termijn wil de gemeente zowel de Stationsweg als de Steenstraat busvrij maken. De nieuwe inrichting zal naar verwachting zo’n tien jaar meegaan. Er zal geprobeerd worden zoveel mogelijk verwijderde materialen in het stationsgebied te hergebruiken. Als de gemeenteraad met de plannen instemt zal er dit voorjaar worden begonnen met de werkzaamheden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×