Naar het museum voor 1 euro!

Op 14 en 15 april vindt voor de 31ste keer het Nationale Museumweekend plaats en organiseren de Leidse musea tal van activiteiten. De Hortus botanicus Leiden, Museum Boerhaave, Naturalis, Rijksmuseum van Oudheden, Museum Volkenkunde, Japanmuseum SieboldHuis en Museum De Lakenhal, zijn voor het symbolische bedrag van €1,- te bezoeken onder het motto: ‘Laat je verrijken door een museum’. In de Sterrewachttuin kunnen bezoekers genieten van de tentoonstelling over Narcissen en Museum Boerhaave organiseert een kookworkshop voor kinderen en laat het feestelijk knallen met een historische proef met knalgas. Bij Naturalis kunnen de jonge bezoekers ontdekken met hun handen bij ‘Doe en Ontdek’ en in Rijksmuseum van Oudheden is er veel te beleven op de tentoonstelling ‘Nieuws uit het Midden-Oosten’.

In Museum Volkenkunde zijn er workshops djembé en demonstraties Balinese gamelan en in Japanmuseum SieboldHuis is de familietentoonstelling ‘Vissen, van Haai tot Koi’ te zien. Bij Museum De Lakenhal wordt ‘De Leidse Salon’ gehouden, een live Talkshow over actualiteit, kunst en wetenschap.

Meer info en volledig programma: www.leidsemusea.nl

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×