Politiek café met Dries van Agt

Op dinsdag 17 april organiseren het CDA en D66 een politiek café. Hoofdgast van de avond is oud-minister-president Dries van Agt. Van Agt gold als een uitgesproken eigenzinnig type, ook in zijn eigen partij (eerst de KVP, later het CDA). Hij was minister van Justitie van 1971 tot 1977; en minister-president van 1977 tot 1982.

Samen met Van Agt gaan de aanwezigen op zoek naar het antwoord op de vraag: `Telde karakter in de politiek in de jaren ’70 meer dan nu?’

De bijeenkomst vindt plaats in de bovenzaal van Koetshuis de Burcht en begint om 20.30 uur met een korte inleiding door Peter Bootsma. Bootsma werkte van 2002 tot 2008 bij het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis aan de Radboud Universiteit Nijmegen aan de biografie van Van Agt. Dit boek zal tijdens de avond ook verkrijgbaar zijn.

Na de inleiding wordt Van Agt geïnterviewd door Joery Strijtveen en Wouter den Hollander, twee actieve leden van het CDA-Leiden, die het publiek bij hun gesprek zullen betrekken. De avond is toegankelijk voor iedereen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×