Groene IDeeCafé houdt goed gesprek over Zuid-Hollands landschap

Op maandag 16 april organiseert het groene IDeeCafé ‘Een goed gesprek over het landschap’. De bijeenkomst vindt plaats in Scheltema, waar Anne Marie van Dam, bodemdeskundige en projectleider bij de IDeeWinkel en Peter van den Akker, ambassadeur van het Zuid Hollands landschap, verschillende ideeën zullen toelichten. Vragen, die aan de orde komen zijn onder andere: “Hoe kunnen landschapsroutes en landgoederen de ontstaansgeschiedenis van het landschap boven water halen?” en “Waarom is Leiden juist hier gesticht? Hoe komt Zoeterwoude aan zijn naam? Waarom liggen de boerderijen in Voorschoten zo ver van de Veurseweg?” Van Dam en Van den Akker laten zien, dat met kennis van bodem en de ontstaansgeschiedenis van stad en land bezoekers met een frisse blik het landschap kunnen beleven. Het gesprek start om 20.30 uur. Meer info: www.ideewinkel.nl

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×