Foto: PR.

Leydse Kluchten Compagnie wegbezuinigd op Lakenfeesten

Een Leidse traditie is wegbezuinigd en de Oudhollandse toneelstukjes van de Leydse Kluchten Compagny zullen niet meer te zien zijn in het stadscentrum tijdens de komende Lakenfeesten. “De Compagnie wilde met begrip voor de mindere financiële mogelijkheden van de Lakenfeesten wel wat meer water bij de wijn doen, maar dit bleek een vergeefse actie. De Lakenfeesten willen de toneelstichting wel een platform voor de kluchten bieden, maar dan zonder enigerlei vergoeding. Als ‘handreiking’ zouden de stoelen voor het publiek nog wel door de Lakenfeesten zelf betaald worden”, aldus voorzitter Johan Volkers, die vervolgt met: “ Daar ook een toneelstichting met reële kosten te maken heeft, is optreden niet mogelijk meer. Hoewel de Leydse Kluchten Compagnie hierdoor niet ophoudt te bestaan, kan men dit toch zien als een verschraling van het door Leiden zo gekoesterde cultuuraanbod.” Meer info: www.leidsekluchtencompagnie.nl  

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×