Bloemencorso met extra romantisch tintje

Gisteren vond het 65ste bloemencorso plaats en ondanks het wisselvallige weer met soms fikse buien, stonden zo’n 800.000 mensen langs de route. Het thema was deze keer ‘Communicatie’ en 20 praalwagens lieten de meest uiteenlopende versies hiervan zien, uitgevoerd in bolbloemen, als hyacinten, narcissen en tulpen. De stoet wagens, afgewisseld door muziekcorpsen en bloemfietsen, vertrok vanuit Noordwijk en arriveerde ’s avonds in Haarlem. Tot vanavond zijn de praalwagens daar nog te zien. Voor de Leidse drumfanfare FBL kreeg het corso een extra romantisch tintje: voorzitter Pepijn Hijdra vroeg zijn vriendin Mariette Bloemer, die ook bij FBL speelt, ten huwelijk en het antwoord was een volmondig “Ja”. De drumfanfare startte in Voorhout tot de Oude Tol in Sassenheim. Daar nam de Band of Liberation het stokje over. (Foto’s: Leo de Vogel.)

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×