ROC Leiden moet stevig reorganiseren

Het ROC Leiden zit in zwaar weer en moet de komende jaren flink reorganiseren om weer een gezonde onderwijs-instelling te worden. Dat schrijft voorzitter Jeroen Knigge van het College van Bestuur vandaag op zijn weblog. “Duidelijk is dat wij de komende jaren scherp aan de wind moeten zeilen om weer een gezond ROC te kunnen worden. De realisatie van de nieuwbouw, tegenvallende inkomsten, onrendabele opleidingen, tegenvallende rendementen en het feit dat wij als ROC te veel personeel hebben ten opzichte van het aantal ingeschreven studenten, maakt dat we maatregelen moeten nemen,” aldus Knigge.

Als het niet lukt om orde op zaken te stellen, ziet de bestuursvoorzitter de toekomst somber in. Gedwongen ontslagen zijn dan onvermijdelijk: “Dit alles maakt dat we voor de komende jaren een flinke taakstelling moeten realiseren. Als dat, naast een aantal andere maatregelen, niet gerealiseerd gaat worden stevenen we als ROC Leiden af op een majeur probleem waar personele consequenties dan niet uit te sluiten zijn.”

Knigge wil de komende jaren hard ingrijpen om van het ROC Leiden weer een gezonde organisatie te maken. Niet alleen op het onderwijspersoneel wordt bezuinigd, ook de staf zal een bijdrage moeten leveren aan de taakstelling. Het personeel is daarover inmiddels geïnformeerd.

Leiden ROC locaties


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×