Foto:PR.

Japanse impressies van Hans Paes bij Galerie Zône

Gedurende de maand mei zijn de Japanse impressies van Hans Paes te zien bij Galerie Zône in de Nieuwstraat. Paes heeft al sinds zijn jonge jaren een passie voor de Japanse cultuur. Paes: “Op mijn reizen bezocht ik Japanse tuinen, kreeg les van bonsaimeesters en ontdekte ik de vele culturele symbolieken. Zoals de betekenis van de kraanvogel die staat voor de wens van een vreedzame aarde, sinds Hiroshima een nationaal symbool. Bij Kumi Kawamuri volgde ik lessen in sumi-e, het tekenen met inkt en penseel op rijstpapier. In galerie Zône toon ik collages van Japans washi papier, gemaakt van lange plantenvezels van de kozoboom.”

De opening vindt plaats op zondag 6 mei van 14.00 tot 16.00 uur. Meer info en openingstijden: www.galeriezone.nl

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×