Dutch Street Cup voetbaltoernooi op Beestenmarkt

Op zaterdag 19 mei vindt op de Beestenmarkt in Leiden de 12e speelronde plaats van de Dutch Street Cup 2012. De Dutch Street Cup is de landelijke straatvoetbalcompetitie voor dak- en thuislozen en andere kwetsbare groepen. Deze bijzondere competitie wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd door Stichting Life Goals. Maar liefst 29 teams afkomstig uit heel Nederland hebben zich dit seizoen ingeschreven. Acht teams daarvan strijden op 19 mei om de competitiepunten voor het landelijk kampioenschap.

Op zaterdag 19 mei vindt op de Beestenmarkt in Leiden de 12e speelronde plaats van de Dutch Street Cup 2012. De Dutch Street Cup is de landelijke straatvoetbalcompetitie voor dak- en thuislozen en andere kwetsbare groepen. Deze bijzondere competitie wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd door Stichting Life Goals. Maar liefst 29 teams afkomstig uit heel Nederland hebben zich dit seizoen ingeschreven. Acht teams daarvan strijden op 19 mei om de competitiepunten voor het landelijk kampioenschap. De winnaars van de heren- en damescompetitie worden op 17 en 18 augustus bekend tijdens de landelijke finale op de Dam in Amsterdam. Deze teams zullen Nederland vertegenwoordigen op de Homeless World Cup in oktober in Mexico City. Nieuwe Energie Leiden neemt al voor de derde keer deel aan Dutch Street Cup.

De winnaars van de heren- en damescompetitie worden op 17 en 18 augustus bekend tijdens de landelijke finale op de Dam in Amsterdam. Deze teams zullen Nederland vertegenwoordigen op de Homeless World Cup in oktober in Mexico City. Nieuwe Energie Leiden neemt al voor de derde keer deel aan Dutch Street Cup.

De officiële aftrap van de speelronde in Leiden wordt om 12.00 uur verricht door Roos van Gelderen, wethouder Jeugd, Zorg en Welzijn. Zij vindt de Dutch Street Cup zeer waardevol voor Leiden en de regio: “De Dutch Street Cup heeft de Maatschappelijke Zorg in Leiden in beweging gezet.”

Het voetbalteam van Nieuwe Energie Leiden bestaat uit cliënten van Stiching De Binnenvest, een dienstverlener in de Maatschappelijke Opvang. De deelnemers trainen 2x per week op de clubaccommodatie van FC Boshuizen onder begeleiding van Stichting De Binnenvest. De Dutch Street Cup in Leiden is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het Oranje Fonds en de Gemeente Leiden.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×