Groot feest bij “De Luifelbaan”

Komend weekend is het groot feest bij “De Luifelbaan”. Het winkelcentrum met twee winkelpleinen die toepasselijk Vijf Meiplein en Bevrijdingsplein heten, pakt op 5 mei flink uit, en feest de 6e nog even door.

Op zaterdag en zondag is er een grote markt met kramen van winkeliers, die allerlei aanbiedingen hebben. Kinderen kunnen touwtje trekken, bussen gooien en een prijs winnen bij de ballenfontein. Ook de nostalgische Zwanenmolen uit 1928ontbreekt niet. In deze zweefmolen met houtsnijwerk, kunnen ouders en kinderen met de voeten van de vloer. Ook kunnen kinderen een tochtje maken in een bootjesmolen uit de jaren 30 van de vorige eeuw, een luchtschommel uit 1936 en een kleine carroussel met handgemaakte figuren.

Er is het hele weekend volop muziek. Op het podium op het Vijf Meiplein maken zaterdag drie zeemans-/shantykoren hun opwachting met diverse zeemansliederen. Op Zondag wordt het Nederlandse lied vertolkt door drie volkszangers van formaat. Op zondag is er tevens een boekenmarkt, waar ook andere snuisterijen verkocht worden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×