Hartekreet GOL Sport na vijfde inbraak: "Politie, doe wat!"

Het bestuur van voetbalvereniging GOL Sport is ten einde raad. Sinds de club 1,5 jaar geleden in een tijdelijke huisvesting terecht kwam, werd er al vier keer ingebroken. Afgelopen nacht was het voor de vijfde keer raak. Alleen bij de eerste inbraak werden de daders opgepakt, omdat ze op heterdaad werden betrapt. Alle andere keren deed de politie volgens het bestuur van GOL Sport te weinig: “We hebben de indruk dat de politie geen prioriteit stelt aan de diverse inbraken”, zo schrijft het bestuur in een persverklaring. “We voelen ons machteloos en hopen dat de politie na deze noodkreet alsnog aandacht aan de inbraken gaat schenken”. Het bestuur van GOL Sport vermoedt dat ‘criminele jongeren’ uit Zuid-West achter de inbraken zitten.

Een woordvoerder van de Politie Hollands Midden begrijpt de kritiek niet: “We hebben alle aangiftes opgenomen en ook steeds onderzoek gedaan. Videobeelden die door GOL Sport zijn aangeleverd, worden eerst intern bekeken tijdens briefings. Als agenten de mensen op de beelden niet herkennen, wordt vervolgens ook de hulp van het publiek ingeroepen. Toen we bijvoorbeeld vanmorgen sporenonderzoek wilden doen, bleek er bij GOL Sport al opgeruimd en schoongemaakt te zijn. Dan zijn de sporen natuurlijk vernietigd”.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×