CDA bezorgd over pand op tracé Ringweg Oost

De CDA-fractie heeft vragen gesteld aan het college over de verkoop van een pand op de Hoge Rijndijk aan een particulier. De woning zou namelijk op het tracé van de Ringweg Oost liggen. Als dat het geval is, zou de gemeente het pand alsnog – voor een flink hoger bedrag – moeten opkopen.

De gemeente heeft tegen de bewoners gezegd dat het pand bij de aanleg van de ringweg niet gesloopt hoeft te worden. Ook het makelaarskantoor heeft mogelijke kopers op deze wijze geïnformeerd. Desondanks heeft het college in een mail aan de CDA-fractie laten weten dat het ‘verbaasd’ is dat het huis niet aan de gemeente is aangeboden, aangezien er een regeling is dat de gemeente de woningen marktconform aankoopt.

Het CDA vraagt zich af waarom de gemeente niet een actievere houding heeft bij het aankopen van ‘strategische’ panden, en of die wel goed in kaart zijn gebracht. Daarnaast is er volgens CDA-fractievoorzitter Patrick Meijer het gevaar dat speculanten hun slag proberen te slaan als blijkt dat de gemeente haar zaken niet op orde heeft.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×