Politie controleert brom- en snorfietsen

Gistermiddag tussen 13.20 en 16.00 uur heeft de politie een brom- en snorfietscontrole gehouden op de Toussaintkade. 50 bestuurders werden gecontroleerd op het dragen van een helm, het in bezit zijn van een geldig rijbewijs en de brommers werden op snelheid en technische mankementen gecheckt. 13 bestuurders kregen een bekeuring omdat op de rollerbank bleek dat de brom/snorfiets opgevoerd was. Bij drie bestuurders is ook het kentekenbewijs ingenomen omdat de constructiesnelheid met meer dan 20 km/u was verhoogd. Één bestuurder moet op het politiebureau aantonen dat hij de de gladde banden heeft vervangen.
De politie voert dit soort controles regelmatig uit zowel voor de veiligheid van de bestuurders zelf als die van medeweggebruikers.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×